REAL CONCLOU AMB GRAN ÈXIT LA SEUA I FIRA DE LA CASSALLA
Els assistents van tindre l’oportunitat de conéixer de prop la tradició de les destil·leries que antany va tindre la localitat de Real gràcies a una exposició
La I Fira de la Cassalla, celebrada durant el cap de setmana en Real, va concloure amb un rotund èxit, superant totes les expectatives d’organitzadors i assistents. Este esdeveniment, que va tindre lloc del 25 al 27 d’octubre, va reunir centenars de visitants en el Parc de Real, lloc en el qual van poder gaudir de la rica tradició i cultura entorn de la cassalla, una beguda emblemàtica de la regió.
La fira, que va comptar amb la participació de més de 30 expositors entre llocs de menjar, beguda i mercat artesanal, va oferir una àmplia varietat d’activitats, incloent-hi degustacions, música, una exposició i dos concursos. El més significatiu va ser el I Concurs de Cassalla de la Comunitat Valenciana, esdeveniment que va coronar l’anisat elaborat per Anís Tenis (Destilería Tenis) amb el Premi Or. El segon premi -Premi Plata- va ser per a la cassalla Cerveró i el tercer premi -Premi Bronze- per a la cassalla El Cavaller.
Seguidament, el concurs va dur a terme la segona part, l’encarregada de triar el millor licor o crema de cassalla. 11 van ser els licors que es van presentar, amb propostes elaborades amb diferents ingredients. En este cas, la crema El Tio Canya de mango de la destil·leria Bo Productes es va emportar el Premi Or; el Premi Plata va ser per al licor Canari de l’Arrancaora; i el Premi Bronze se’l va emportar el licor Anís Tenis de Limón. Finalment, i després de sumar les puntuacions en les dues modalitats, el director tècnic del concurs, Carles Galletero, va anunciar també el premi a la Millor Cassalla 2024, que va recaure en Anís Tenis.






El segon dels concursos d’esta I Fira de la Cassalla va tindre un component més desimbolt i social i va consistir a premiar a aquella persona que aguantara més temps bevent cassalla del tradicional barral. En este cas, Carlos Blasco va ser el vencedor després d’establir una marca de 59 segons degustant el típic nuvolet o palometa.
Però la I Fira de la Cassalla no sols ha sigut un punt de trobada per als amants d’esta beguda, sinó que també ha impulsat el turisme en la zona, atraient visitants de diferents localitats. Els assistents van tindre l’oportunitat de conéixer de prop la tradició de les destil·leries que antany va tindre la localitat de Real gràcies a la mostra situada en el saló de plens de l’Ajuntament del municipi.
«Estem molt contents amb la resposta del públic. La I Fira de la Cassalla ha sigut una celebració de la nostra cultura i tradicions, i veure a tantes persones gaudir i aprendre sobre la nostra beguda típica ha sigut increïble», va apuntar Gerardo López, alcalde de Real. «Este és només el començament, i esperem que la fira cresca encara més en els pròxims anys».
Els organitzadors ja estan treballant en la planificació de la pròxima edició, que promet ser encara més gran i millor. «Volem agrair a tots els que van fer possible este esdeveniment, des dels expositors fins a l’Ajuntament de Real i, per descomptat, a tots els que van vindre a gaudir de la fira. Sense el seu suport, res d’això hauria sigut possible», va comentar Carles Galletero, director de l’esdeveniment.
Així, la I Fira de la Cassalla es va convertir en un nou esdeveniment lúdic-cultural en el calendari de la localitat de Real i s’espera que continue promovent la tradició i el patrimoni local durant els pròxims anys.

